Ook Roda-directeur Wim Collard op de wip

Roda-directeur Wim Collard. © L1
De positie van Roda-directeur Wim Collard staat onder druk vanwege de slechte resultaten. Mocht de ploeg donderdagavond verliezen, dan is de kans groot dat hij ontslagen wordt.
In een interview met L1 zegt Collard dat het mogelijk is dat zijn laatste uur als Roda-directeur heeft geslagen.

"Ik weet niet of ik er morgen nog ben als we tegen PEC Zwolle verliezen", aldus Collard. "Ik heb ook mijn eigen functioneren en positie ter discussie gesteld bij de Raad van Commissarissen."

Erop of eronder
Donderdagavond is het erop of eronder voor Roda JC. De hekkensluiter van de eredivisie speelt in eigen huis tegen PEC Zwolle. Vanwege de slechte resultaten moest technisch directeur Ton Caanen woensdag al het veld ruimen. Ook wordt getwijfeld aan de kwaliteiten van trainer Yannis Anastasiou.

Noodgrepen

Voor de rest van dit seizoen zullen we geen noodgrepen doen", zegt Collard. Volgens hem blijft de trainer op zijn plek. "Al vind ik het moeilijk oordelen over momenten die nog komen gaan, omdat ik niet weet of ik er morgen nog ben."

Platform

Het Platform Roda JC riep de nieuwe mede-eigenaar Aleksei Korataev eerder deze week al op om snel in te grijpen. Het platform riep op om zowel bij de directie als bij de technische staf per direct maatregelen te nemen.
De wedstrijd tussen Roda JC en PEC Zwolle begint om 18.30 uur en is live te volgen via L1-Radio en @1Lsport.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.