Fortuna Sittard pakt volle buit op weg naar promotie

© Niels van Renen
Fortuna Sittard heeft vrijdagavond een volgende belangrijke stap richting promotie naar de Eredivisie gezet. Tegen FC Den Bosch werd het in eigen stadion 2-0.
Fortuna zette vanaf het begin van de wedstrijd druk op het doel van Den Bosch, maar dat leidde, op twee afgekeurde doelpunten na, niet meteen tot veel gevaar. Pas na een half uur spelen werd het dominante spel van de Sittardenaren beloond. Een voorzet van Marco Ospitalieri werd slecht verwerkt door de defensie van Den Bosch, waarna de bal met wat geluk voor de voeten van Lisandro Semedo belandde. De Portugese topscorer bedacht zich geen moment en haalde doeltreffend uit: 1-0.

Op jacht

Fortuna wilde meer en ging op jacht naar de tweede treffer. Die leek er zeven minuten voor rust te komen, toen Finn Stokkers met een bekeken kopbal Semedo in stelling bracht, maar de doelpuntenmaker zag zijn schot geblokt worden door Den Bosch-verdediger Demirtas Kahraman. Cantwell lukt het niet om de bal over de doellijn te krijgen. Zijn schot wordt weggehaald door een FC Den Bosch-speler.
[slideshow:image:1148234||image:1112300]
Na de pauze herhaalde zich aanvankelijk het spelbeeld van de eerste helft, met Fortuna dat de weg naar het vijandelijk doel bleef zoeken. Een kleine tien minuten na rust dacht André Vidigal er 2-0 van te maken, maar zijn kopbal werd met kunst- en vliegwerk van de lijn gehaald door Muhammed Mert.

Bekeken lobje
De bezoekers uit Brabant gooiden na een uur spelen de schroom van zich af en gingen beter voetballen, maar grote kansen creëren lukte de ploeg niet. Fortuna daarentegen kreeg wel de mogelijkheid op een treffer. Na een snelle aanval probeerde Vidigal met een bekeken lobje te scoren, maar zijn inzet ging een meter over.

Controle kwijt
Den Bosch voerde gaandeweg de tweede helft de druk op, terwijl Fortuna de controle leek kwijt te raken. Toch was het de thuisploeg die in de slotfase tot drie keer toe een grote kans kreeg het duel in het slot te gooien, maar de inzetten van Semedo (tweemaal) en Todd Cantwell troffen geen doel. Drie minuten voor tijd kwam er dan toch de beslissing. Het was Stokkers die fraai raak kopte uit een vrije trap van Cantwell: 2-0.

Fortuna blijft, met nog twee wedstrijden te gaan, koploper in de Jupiler League. De voorsprong op naaste belagers Jong Ajax en NEC (die maandag tegen elkaar spelen) is twee punten, al hebben de Fortunezen wel één wedstrijd meer gespeeld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!