Verstappen botst bijna met Massa in vrije training

Max Verstappen. © ANP
Max Verstappen heeft vrijdag in de tweede vrije training bij de Grand Prix van Groot-Brittannië de vijfde tijd gereden in zijn Red Bull.
Hij gaf zes tienden toe op de snelste coureur, Valtteri Bottas van Mercedes. Ook Lewis Hamilton van Mercedes en de Ferrari's van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen waren iets rapper dan de Limburgse Formule 1-rijder op het circuit van Silverstone.

Akkefietje

Verstappen had tijdens de training een akkefietje met Felipe Massa (Williams). De Limburger kwam bijna in botsing met de Braziliaan, waarop de baancommissarissen besloten een onderzoek te doen naar het incident.

Snelheid

De snelheid van de Red Bull lijkt redelijk in orde. In de ochtendsessie noteerde Verstappen de derde tijd en was hij ongeveer een halve seconde minder snel dat Bottas, die toen ook de beste rondetijd op de klok zette.

Nare smaak wegspoelen

De Limburgse Formule 1-rijder wil dit weekeinde de nare smaak van de afgelopen weken wegspoelen. De laatste drie grands prix haalde hij de finish niet. Vorig jaar reed Verstappen in de Britse grand prix naar de tweede plaats. Hij schoof toen een plek in de eindstand op door een tijdstraf voor de latere wereldkampioen Nico Rosberg.

'Nog niet snel genoeg'

"Ik had met de techniek geen problemen", meldde Verstappen na afloop op de website Verstappen.nl. "Maar qua rondetijden zijn we nog niet snel genoeg. Ik ben nog niet helemaal blij met de balans in de auto. We moeten daar nog aan werken om wat tijd te vinden. Voor nu was de vijfde tijd het maximaal haalbare."

Hamilton

Ook Hamilton is getergd. Hij kreeg veel kritiek in Engeland omdat hij afwezig was bij een Formule 1-demonstratie in Londen en verweerde zich fel. De drievoudig wereldkampioen gaf aan dat hij zijn volle aandacht wil vestigen op zijn thuisrace, die hij vorig jaar won. Hamilton wil punten goedmaken op Vettel in het kampioenschap. De Duitser leidt met 20 punten voorsprong.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!