Ricardo Floris Limburgs kampioen veldlopen

© iStock
Ricardo Floris is in Maasniel Limburgs kampioen veldlopen geworden.
Floris won de 9700m lange Neelder Veldloop, die als titelstrijd gold, in 34 minuten en 39 seconden. De atleet van Atletiek Maastricht finishte 49 seconden voor Mesgina Tesfay en had bijna drie minuten voorsprong op Ron Koster van Atletiek Helden.
De korte cross leverde een overwinning op voor Rick Paffen. De clubgenoot van Floris won de cross en de veldlooptitel in een tijd van 16 minuten en 32 seconden en was 22 tellen sneller dan Teun Duisters van Atletiek Eindhoven. Jan Droessen uit Wageningen werd derde.
Bij de vrouwen won de Duitse Sonja Vernikov de lange cross. De atlete uit Mechernich liep de cross over 9700m in 43 seconden en 40 seconden. Bijna drie minuten later kwam Christien Breukink uit Sweikhuizen als tweede en eerste Limburgse over de finish.
Op de korte cross zegevierde de 18-jarige Sophie Dielissen van Venloop Running Team. Zij liet Diana Golek en Sharon Trienes achter zich.
De Neelder Veldloop was de vijfde wedstrijd voor de Limbra Cross Competitie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!