Verhaegh en Wolfsburg houden Dortmund op gelijkspel

© ANP
Borussia Dortmund is er in eigen huis niet in geslaagd VfL Wolfsburg te verslaan (0-0).
De nummer vier van de Bundesliga kwam met het doelpuntloze gelijkspel nog goed weg. De Zwitserse doelman Roman Bürki was meerdere malen de grote sta-in-de-weg voor het Wolfsburg van aanvoerder Paul Verhaegh uit Kronenberg.

Topspits

Dortmund liet daarentegen aanvallend weinig zien. Topspits Pierre-Emerick Aubameyang ontbrak in het Signal Iduna Park vanwege een disciplinaire schorsing. De 28-jarige Gabonees liet verstek gaan bij een teambijeenkomst en daarom hield trainer Peter Stöger hem buiten de selectie.

Training

"We hebben vandaag een gesprek met Aubameyang gehad en hem uitgelegd waarom we deze beslissing hebben genomen", aldus Stöger na het duel met Wolfsburg. "Hij heeft elke week de gelegenheid om ons te laten zien dat hij er klaar voor is. We gaan ervan uit dat hij morgen gewoon op de training verschijnt."

Kritiek

Technisch directeur Michael Zorc was wat kritischer. "Het kan zo niet doorgaan. Soms is de grens bereikt en dat was nu het geval. Op deze manier ontstaat onrust in het elftal. Ik weet niet wat precies in zijn hoofd omgaat."
Door het gelijkspel blijft Dortmund vierde en bivakkeert Wolfsburg op de twaalfde plaats in de Bundesliga.