Bergen gaat 'gouden Lieke' huldigen

© ANP
De gemeente Bergen en de voetbalclub waar Lieke Martens ooit de eerste stappen in haar carrière zette, gaan de Europees Kampioene huldigen in Nieuw Bergen.
Na alle lof die de Limburgse voetbalster krijgt voor haar prestaties tijdens het EK, wil haar geboortedorp niet achterblijven.

Opschieten

Waar en wanneer de huldiging zal plaatsvinden weet de gemeente nog niet. "Ze moet sowieso gehuldigd worden," zegt Bart Van Roosmalen voorzitter van voetbalclub RKVV Montagnards. "We moeten wel opschieten, want ze gaat al snel naar Barcelona. Maar anders pakken we onze spullen en gaan we haar daar huldigen," grapt de voorzitter. "Een lange tocht door de grachten zal het niet worden; er is een vijver waar we hooguit even op kunnen dobberen."

Wall of Fame

Als het aan lokale partij KERN ligt, blijft het niet bij een huldiging. De fractie wil een blijvende herinnering aan de historische prestatie van Martens. Een Wall of Fame moet er komen. Tijdens het WK in 2015 maakte Lieke Martens de eerste goal in de geschiedenis van het Nederlands vrouwenelftal. Toen wilde KERN al een Wall of Fame. Die is er nog niet, maar volgens de partij moet er wel snel één komen.

Huldiging Van Es

Een huldiging in Boxmeer, waar Lieke Martens jarenlang met teamgenote Kika van Es voetbalde bij Olympia'18, laat Martens aan zich voorbij gaan. De speelster van FC Barcelona moet namelijk naar Zweden om haar verhuizing naar Spanje voor te bereiden. Van Es wordt in Boxmeer wel in het zonnetje gezat.