Tafeltennis: Chinese topclub wil samenwerken met Westa

© iStock
Tafeltennisclub Westa, dat uitkomt in de eredivisie, heeft woensdag bezoek gehad van de Shandong Luneng Table Tennis Club uit China.
De club is verreweg de grootste tafeltennisclub van China en heeft naast meerdere kampioenen onder meer een internaat met meer dan 250 talenten en diverse trainingsaccommodaties met tientallen tafeltennistafels.

Toppers

Een delegatie van Shandong Luneng was afgelopen week op bezoek bij TTV Ochsenhausen en Borussia Düsseldorf en speelde daar tegen de absolute Europese top. In Wessem ontbraken de toppers, maar werd de club vertegenwoordigd door directie en management. De clubleiding had vooral belangstelling voor de jeugdopleiding van Westa en sprak over samenwerking en het uitwisselen van ervaringen.

Uitnodiging

Shandong is bezig met het opzetten van een opleidingscentrum voor talenten van buiten China en heeft Westa uitgenodigd voor een tegenbezoek om de samenwerking verder vorm te geven. De clubleiding van de Wessemse club overweegt hieraan op termijn gehoor te geven en met een delegatie voor een trainingsstage naar China te gaan.

Partijtjes

?In Wessem werd overigens niet alleen gepraat, maar speelden jeugdige talenten tegen Chinese leeftijdsgenoten van 15-19 jaar. Er bleek direct sprake van niveauverschil, al moesten de vertegenwoordigers van Shandong toegeven, dat ook de spelers van Westa doorgroeimogelijkheden hebben. De Wessemse talenten trainen vier keer per week zo'n vijf uur per dag en er wordt ook aandacht aan maatschappelijke activiteiten besteedt; bij de Chinezen draait het alleen om tafeltennis. Zij trainen elke dag zeven uur, ook in het weekend.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.