Red Bull: besluit over motor na GP Canada

© ANP
Red Bull neemt vermoedelijk na de Grand Prix van Canada een besluit over de motorleverancier. De keuze is: blijven bij Renault of overstappen naar Honda.
"Eind juni, begin juli zou de beslissing moeten vallen. De autosportfederatie FIA begrijpt onze situatie en heeft vooralsnog geen deadline gesteld", zei teambaas Christian Horner.

Upgrades

Zowel Renault als Honda is van plan de motor met 'upgrades' te verbeteren voor de eerstkomende race in de Formule 1, op 10 juni in Montréal. "We zien met grote belangstelling uit naar de prestaties van beide motoren in Montréal", aldus Horner.

Problemen

Red Bull neemt al jarenlang de krachtbron af van Renault, maar sinds de veelvuldige problemen met de Franse motor in 2017 overweegt de renstal van Max Verstappen over te stappen naar Honda. De Japanners beëindigden vorig jaar de weinig vruchtbare samenwerking met McLaren, maar hun motor toont dit jaar veel potentie bij Toro Rosso, het opleidingsteam van Red Bull.
De FIA verwacht wel snel een besluit van Red Bull en ook Renault heeft al te kennen gegeven dat het snel duidelijkheid wil.