Tom Dumoulin: wij hebben beste klimmende ploeg

© ANP (archief)
Voor Tom Dumoulin en zijn ploeg Team Sunweb staat vrijdag de zevende etappe in de Giro d'Italia op het programma. Volgens de Maastrichtse wielrenner hoort zijn team in ieder geval bij de top.
"Ik denk dat wij serieus één van de beste ploegen hier hebben", vertelt Dumoulin tegen het AD. "Als ik zo om me heen kijk, zie ik niet een beter klimmende ploeg. Daar ben ik heel blij mee en dat geeft heel veel vertrouwen. Wij zijn nog altijd niet de ploeg met het beste budget en als we dan zo'n ploeg hier op kunnen stellen, dat is wel indrukwekkend en dat doen we goed."

Zevende etappe

Vrijdag staat in Italië de zevende etappe op het programma, van Castrovillari naar Alberobello. Een parcours van 224 kilometer staat de renners te wachten. Op zo'n zeventig kilometer voor de finish komt een aantal klimmetjes en verder golft de route wat op en neer, met hier en daar vals plat. De zevende etappe begint om 11:50 en zal vermoedelijk zo rond 17:15 uur eindigen.

Kloterit

Over de etappe van donderdag kan Tom Dumoulin overigens heel kort zijn. "Het was echt een kloterit", zegt hij. "Het was mentaal vrij moeilijk dat we in de finale niet voor de overwinning reden en dat we toch belachelijk hard reden en belachelijk nerveus waren. Dat vond ik wel lastig. Het was echt een linke klassiekerfinale. Maar goed, we zijn weer een dagje dichter bij Milaan."
In het algemeen klassement staat Tom Dumoulin nu op de zevende plek, op 10 seconden achterstand van de nummer 1, Bob Jungels.