Spetterende start levert Roda JC niets op: Ajax wint

Livio Milts (Roda JC) stoomt op langs de lijn. Rasmus Kristensen (Ajax) volgt hem. © PubliciteitVisie
Een sterke start is voor Roda JC niet genoeg geweest in de thuiswedstrijd tegen Ajax. De bezoekers wisten een vroege achterstand om te buigen: 2-4.
Binnen twee minuten stond Roda JC al op voorsprong tegen de Amsterdammers, dankzij een treffer van Simon Gustafson.

Orde op zaken
De nummer twee van de eredivisie ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en werd al snel beloond voor die aanvalsdrang. Donny van de Beek haalde de trekker over na een goede actie van Nicolás Tagliafico. Na een krap half uur voetballen kwam Ajax zelfs op voorsprong; Hakim Ziyech speelde zichzelf vrij en haalde schitterend uit: 1-2.

Goede partij
Roda JC toonde zich een goede partij voor de bezoekers uit de hoofdstad. De ploeg miste op beslissende momenten het geluk om Ajax écht pijn te doen. Een kwartier voor tijd leek routinier Klaas-Jan Huntelaar aan alle onzekerheid een einde te maken, door de derde Amsterdamse goal te maken. Jorn Vancamp deed enkele minuten later echter iets terug: 2-3.
Tsiy Ndenge (Roda JC) probeert David Neres (Ajax) van de bal te zetten. © Beeldbank Limburg
The Hunter
Een stunt hing in de lucht, maar niet voor lang. Huntelaar liet zien waarom supporters hem liefkozend the Hunter noemen: meteen na de tegentreffer van Roda JC zorgde de spits weer voor een veilige marge van twee doelpunten. Dat was de genadeklap voor de moegestreden thuisclub.

Blessure en oerwoudgeluiden
Overigens was de verliespartij niet de enige smet voor Roda JC. Aanvaller Donis Avdijaj ging met een ogenschijnlijk zware blessure naar de kant. Daarnaast bracht een deel van de Kerkraadse aanhang de club in verlegenheid, door oerwoudgeluiden te maken richting Ajax-doelman André Onana en diezelfde keeper te bekogelen met muntjes en andere voorwerpen.