Zakenman eist tonnen terug van Fortuna Sittard

© Niels van Renen
De Amsterdamse zakenman René ter Borgh eist ruim zes ton van Fortuna Sittard. Dat heeft hij maandag aangegeven tijdens een rechtszaak tegen de club. Hij stond tussen 2014 en 2016 garant voor dat bedrag.
Volgens De Limburger gaat het om het exacte bedrag van 618.000 euro, dat Ter Borgh zowel particulier als via drie van zijn bedrijven in de club stak.

Mondelinge afspraak
Nu wil de zakenman zijn geld terug, iets dat volgens hem mondeling is afgesproken. Dat zou zijn gebeurd in het bijzijn van de zogenoemde Raad van 11, bestaande uit adviseurs, bestuurders en geldschieters. Volgens Ter Borgh hebben hij, Jo Abelshausen en Sjra Philippen de club in 2014 de helpende hand geboden. "Daarmee is de club van de ondergang gered. Maar het was geen cadeautje", citeert de krant.

Niet failliet
De Amsterdammer zegt niet uit te zijn op een faillissement van Fortuna Sittard, iets dat reëel lijkt wanneer hij het volledige bedrag in één keer wil innen. "Het is niet mijn intentie de club omver te schoppen." Overigens was Isitan Gün, grootaandeelhouder van de Sittardse club, ook aanwezig bij de rechtszaak. Hij noemde de claim 'absurd'. "Ik heb de boekhouding bij mijn aantreden bestudeerd en we zijn geen betalingen verschuldigd."

Fortuna Sittard stelt zich op het standpunt dat een garantstelling geen lening is, er geen afspraken zijn gemaakt en de club daarmee niets hoeft te betalen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!