MVV bezorgt AZ lastige avond in beker: 2-3

© Frank Kerbusch/PubliciteitVisie.nl
Voor MVV Maastricht heeft het bekertoernooi slechts één wedstrijd geduurd.
De ploeg van Ron Elsen speelde in de eigen Geusselt een sterke wedstrijd tegen Eredivisie-medekoploper AZ, maar moest na twee gelijkmakers alsnog buigen.

Aanval

Zowel MVV als AZ zochten vanaf de eerste minuut de aanval, waarbij de Maastrichtenaren de pech hadden dat de eerste AZ-kans direct raak was. Pantelis Hatzidiakos schoot uit de draai raak, nadat scheidsrechter Danny Makkelie ten onrechte een corner had toegekend. MVV liet zich door de tegengoal niet van de wijs brengen en had al snel op gelijke hoogte kunnen komen, ware het niet dat Dean Koolhof een vlijmscherpe counter van dichtbij niet wist te verzilveren.

Waarschuwingsschoten

Meer doelpunten zouden desondanks niet uitblijven in de eerste helft. MVV-aanvaller Jonathan Okita faalde nog wel oog-in-oog met AZ-goalie Marco Bizot, maar verdediger Samy Mmaee kopte na 35 minuten uit een corner van Dean Koolhof alsnog de terechte 1-1 op het scorebord. In de laatste vijf minuten voor rust schakelden de Alkmaarders een tandje bij en na waarschuwingsschoten van Guust Til en Alireza Jahanbakhsh werkte spits Wout Weghorst op slag van rust de 1-2 tegen de touwen.

Trefzeker

Na de rust drukte AZ door en kwam MVV lange tijd amper in het stuk voor. Mats Seuntjens, Thomas Ouwejan en opnieuw Weghorst namen het doel van Michael Verrips onder vuur, maar de keeper hield zich knap staande naast een aantal uitstekende ingrepen van zijn verdedigers. Halverwege het tweede bedrijf kropen de Sterrendragers dan toch uit hun schulp. En dat betaalde zich uit: centrale verdediger Mmaee was voor de tweede maal trefzeker, ditmaal met de hak.

Slotoffensief

Met die treffer leek het duel opnieuw te kantelen en Marvin Ogunjimi had de 3-2 op zijn schoen, maar Bizot bleek een sta-in-de-weg voor de spits. Niet veel later viel de beslissende treffer aan de overzijde, waar Weghorst een voorzet vanaf de rechterkant verlengde voorbij de kansloze Verrips. De ploeg van Ron Elsen perste er daarna nog een slotoffensief uit, maar een derde gelijkmaker zat er niet meer in voor MVV.