Voetbaltoppers strijken neer in Meijel voor toernooi

© archief iStock
Twaalf wereldbekende voetbalteams strijken komend weekend in Meijel neer om de krachten te meten op een toernooi van RKMSV voor spelers onder de 15 jaar.
Het toernooi werd in 2012 voor het eerst gehouden.

Bekende clubs
Aan de zevende editie nemen bepaald niet de minste clubs deel. Naast Fulham FC, Rangers FC, Honved Boedapest, KV Mechelen, Ajax en enkele andere Nederlandse toppers komt ook een voetbalteam uit Azerbeidzjan in actie.
Op valreep
De komst van elf teams is zeker, maar na het afmelden van NEC is de organisatie nog druk in de weer om op de valreep een twaalfde ploeg naar Meijel te halen. "De KNVB had pas laat een bekerronde ingepland en PEC Zwolle, de tegenstander van de Nijmeegse ploeg, bleek niet bereid de wedstrijd te verzetten. AZ doet ook mee en die hebben Ajax zelfs bereid gevonden om de supercup-wedstrijd te verzetten", zo laat Bert Bout van de organisatie weten.

Internationale banden
RKMSV heeft de afgelopen jaren met meerdere clubs een goede band opgebouwd. Zo is Fulham FC, de voetbalclub uit West-Londen, al vanaf het allereerste moment van de partij. De organisatie is zelfs met een club uit Brazilië aan de slag geweest.

De organiserende voetbalclub betaalt geen enkel team om naar Meijel te laten komen. RKMSV zorgt voor onderdak bij gastgezinnen en in groepsaccommodaties en betaalt het eten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!