UEFA-actie tegen racisme bij Girls Cup Maastricht

De opening van de Girls Cup Maastricht in 2014. © Ard Costongs
Tijdens de Girls Cup Maastricht wordt komend paasweekend een grootse actie gehouden voor respect en tegen racisme in het voetbal.
Aan het toernooi voor meisjes- en damesvoetbal doen 56 teams mee uit onder meer Frankrijk, Denemarken en Duitsland.

Openingsceremonie

Verwacht wordt dat meer dan duizend mensen deelnemen aan de openingsceremonie, die in het teken staat van de UEFA-actie tegen racisme.

Protest

Onder aanvoering van deputé Ger Koopmans en wethouder André Willems zullen deelnemers en publiek luidkeels hand-in-hand protesteren. De organisatie van het toernooi, Voetbalvereniging Scharn, vindt het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen hun afkeur laten blijken.
"Dit is een actueel en maatschappelijk thema. Denk alleen maar eens aan de 'apen-opmerkingen' over een foto met gekleurde leden van het Nederlands elftal op sociale media of het racisme vanuit het publiek", zegt Ard Costongs van de Girls Cup Maastricht.

Scharn

Voetbalvereniging Scharn is al jaren actief in het meisjes- en damesvoetbal. Een tiende van de ruim duizend leden bestaat uit meisjes. De club telt één damesteam en vijf meisjesteams.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!