Fortuna strikt Marokkaans international op huurbasis

© Instagram / Ahmed el Messaoudi
Fortuna Sittard heeft voor de tweede keer deze week toegeslagen op de transfermarkt. Middenvelder Ahmed El Messaoudi (22) komt over van KV Mechelen.
De Belg met Marokkaanse roots wordt, net als de vorige aanwinst Andrija Novakovich, voor één jaar gehuurd. Bij Mechelen heeft hij een contract tot medio 2021.Lierse en Luik

El Messaoudi komt het best tot zijn recht als hij in een defensieve rol op het middenveld speelt. Hij maakte zijn debuut voor het Belgische Lierse SK. Die club verhuurde hem in de loop der jaren aan Standard Luik en KV Mechelen. Uiteindelijk nam Mechelen hem vorige zomer definitief over.


Ervaren speler

Hoewel de middenvelder nog relatief jong is en al drie keer van club wisselde, heeft hij toch al 104 wedstrijden op het hoogste niveau van België achter de rug. In 2015 speelde hij zelfs een interland namens Marokko. Hij mocht 25 meespelen in een oefenwedstrijd tegen Uruguay. Sindsdien heeft hij geen interland meer gespeeld.


Nieuwe gezichten

De Belg is de vierde aanwinst van Fortuna voor het komende seizoen. Eerder kwamen rechtsback Alessandro Ciranni, middenvelder Mark Diemers en de eerder genoemde spits Novakovich naar Sittard. De club is nog in gesprek met de Senegalese middenvelder Amadou Ciss (18), die over moet komen van het Franse FC Pau.


Grote vraagtekens

Binnen de huidige selectie zijn er ook nog de nodige vraagtekens. Over de toekomst van doelman Aykut Özer en middenvelder Lars Hutten is nog steeds geen knoop doorgehakt. Zij beschikken, net als Gavin Vlijter, over een aflopend contract. Fortuna speurt daarnaast nog naar een nieuwe centrumverdediger en een doelman.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!