Fortuna wil puntenverlies wegwerken tegen Oss

© Jack Kochanowski
Fortuna Sittard speelt maandagmiddag in Sittard tegen FC Oss.
De ploeg wil de straf van zes punten, die de KNVB vorige week maandag oplegde, zo snel mogelijk wegwerken. En dan zal er in de resterende wedstrijden gewonnen moeten worden om de onderste regionen in de stand in de Jupiler League te kunnen verlaten.

Gewaagd

Het team van coach Sunday Oliseh verloor vrijdag de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven met 4-1 en sloot daarmee de week in mineur af. Verdediger Perr Schuurs verwacht dat maandag twee aan elkaar gewaagde teams in het veld staan. "Als we dezelfde mentaliteit tonen als in de voorbije wedstrijden, dan moeten we de wedstijd binnen kunnen halen. Wij hebben thuis meer punten gehaald dan in uitwedstrijden en dat danken wij aan ons publiek", aldus Schuurs.

Fortuna verliest opnieuw in Eindhoven

Bovenbeen

Trainer Oliseh kan tegen FC Oss waarschijnlijk niet beschikken over Gavin Vlijter. Vlijter moest in Eindhoven tijdens de warming up afhaken met een bovenbeenblessure. "Het is nog niet helemaal duidelijk wat het probleem precies is", aldus Vlijter. Hij werd tegen FC Eindhoven vervangen door Vitor Saba.Fortun
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.