Startschot eerste vrouweneditie Volta Limburg Classic

© George Deswijzen
De eerste editie van de Volta Limburg Classic voor vrouwen is van start gegaan.
In totaal startten zo'n 130 vrouwen in Eijsden, drie kwartier nadat de mannen vanaf de Diepstraat in Eijsden waren vertrokken.

Je volgt de koers hier live.

Limburgse vrouwen

Aan de start ook Limburgse vrouwen. Sabrina Stultiens uit Meijel: "Het gaat heel erg goed. Ik heb een aantal wedstrijden achter de rug en voel elke week dat het beter gaat." Stultiens kampte afgelopen seizoen met knieklachten. "Ik ga lekker koersen en zie wel waar het schip gaat stranden."
Britt Teunissen, zus van Mike Teunissen, verschijnt vandaag ook aan de start van de Volta Limburg Classic voor dames. De Ysselsteynse: "Het is mijn eerste koers, dus ik weet zelf ook niet wat ik kan verwachten. Ik ging er eigenlijk vanuit dat het een clubwedstrijd was. Er doen nu toch een aantal profs mee dus het is afwachten hoe het vandaag zal gaan."
Pauliena Rooijakkers uit Venray: "Dit is één van mijn eerste wedstrijden. Ik heb het goed naar mijn zin bij Parkhotel Valkenburg Cycling Team. Deze wedstrijd is ook wel mooi om te rijden, ook de Amstel Gold Race over twee weken, daar kijk ik naar uit."
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.