Geen halve finale voor Oranje volleybalsters in China

© ANP
De Oranje volleybalvrouwen zijn er niet in geslaagd door te dringen tot de halve finales van de World Grand Prix.
Oranje verloor na de nederlaag tegen Brazilië ook de wedstrijd tegen China. De olympisch kampioen won met 3-2.

Beliën

Bondscoach Jamie Morrison begon met Yvon Beliën, oud-speelster van VC Weert en Peelpush, in de basis. In een bloedstollende wedstrijd van 2,5 uur gaven de Oranje en Chinese vrouwen elkaar nauwelijks iets toe. Nederland verloor de eerste set met 23-25, won de tweede set met 25-23 waarna China de derde set met 23-25 won. In de vierde set was Oranje met 25-20 duidelijk sterker.

Voorsprong

In de vijfde en beslissende set werkte Nederland een 4-7 achterstand weg en liep uit naar een 14-10 voorsprong. Geen van de zes matchpoints werd daarna verzilverd. China greep zijn kans en won de vijfde set met 18-16 en daarmee de wedstrijd.
Oranje eindigt als vijfde in de World Grand Prix voor de Verenigde Staten.