Blunderende keeper naar Vitesse-bank verwezen

Vitesse tijdens de afsluitende training in het Stadio Olimpico. © ANP
Het schitterende affiche tussen Lazio Roma en Vitesse gaat aan de neus van keeper Jeroen Houwen voorbij, na zijn veelbesproken optreden tegen FC Groningen.
In het verloren duel met de Groningers (4-2) liet de goalie uit Oirlo een houdbare terugspeelbal lopen, omdat hij dacht dat hij een rode kaart zou krijgen als hij de bal zou vangen.



Debuut

Tot overmaat van ramp was genoemde wedstrijd ook het debuut van Houwen als profvoetballer. Na de wedstrijd werd hem door een verslaggever verteld dat hij de bal gewoon had kunnen vangen, of anders had kunnen koppen. Een zure appel voor de goalie, die desondanks hoopte op een basisplaats tijdens de kraker tegen Lazio Roma.


Geslachtofferd

Zijn gebrek aan spelregelkennis levert de doelman echter een plaats op de bank op tijdens de uitwedstrijd in het majestueuze Stadio Olimpico. Ook rechtsback Fankaty Dabo, de man die ongelukkige terugspeelbal op Houwen gaf, mag niet starten in Rome. Hij is gepasseerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!