Demi Schuurs uitgeschakeld in vrouwendubbel op Wimbledon

© L1
Demi Schuurs en Elise Mertens hebben de derde ronde van het vrouwendubbel op Wimbledon niet overleefd. Na een uur en 38 minuten verlieten hun tegenstanders Nicole Melichar en Kveta Peschke als winnaar baan veertien.
Het Amerikaans-Tjechische duo won de eerste set met 6-7 na een supertiebreak en was ook in de tweede set te sterk voor de tennisster uit Nieuwstadt en haar Belgische dubbelpartner.

Spannend

De strijd tussen het als achtste geplaatste Nederlands-Belgisch duo en Melichar en de jarige Peschke ging in de eerste set gelijk op. Schuurs en Mertens kwamen met 3-1 voor, maar zagen de als twaalfde geplaatste tegenstander gelijk komen en voorsprong nemen.
Schuurs en Mertens vochten terug, kwamen met 5-4 voor, maar Melichar en Peschke maakten weer gelijk. Het Nederlands-Belgische koppel kwam op 6-5, waarna het weer gelijk werd. Na een uur spelen beslisten Melichar en Peschke de set in de supertiebreak (4-7) in hun voordeel.

Achterstand

In de tweede set kwamen Schuurs en Mertens snel achter. Ze maakten gelijk, maar zagen hun tegenstander vervolgens een 1-4 voorsprong nemen. Die achterstand wisten ze nog tot 3-5 terug te brengen, maar ze konden niet verhinderen dat Melichar en Peschke de set met 3-6 wonnen.

Veel druk

Demi Schuurs liet na afloop van de wedstrijd aan L1 weten te balen van de nederlaag. "We hebben dit jaar al best vaak tegen deze dames gespeeld en nog geen keer verloren. De eerste set was een goede set van beide kanten, maar we verliezen die set in een tiebreak. Onze tegenstander serveerde goed en daardoor kwam er veel druk op te staan. Uiteindelijk verliezen we ook de tweede set. Dat is gewoon heel erg balen!"
Ondanks de uitschakeling in het vrouwendubbel is het toernooi voor Demi Schuurs nog niet voorbij. Met Jean-Julien Rojer is ze doorgedrongen tot de derde ronde van het gemengd dubbel en daarin moeten het als vierde geplaatste duo het vandaag opnemen tegen het Japanse koppel Ben McLachlan en Eri Hozumi.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!