Springruiters van Rob Ehrens zakken op WK naar vijfde plaats

Bondscoach Rob Ehrens uit Echt © L1
De Nederlandse springruiters onder leiding van bondscoach Rob Ehrens uit Weert zijn bij de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon na het tweede onderdeel gezakt naar de vijfde plaats.
De eerste manche van het tweede parcours leverde voor TeamNL in totaal twintig strafpunten op, waardoor Nederland zakte naar de vijfde plaats met 24,35 punten. Zwitserland gaat aan de leiding met 11,64 punten voor de VS en Duitsland.

Don VHP Z N.O.P. A

De beste resultaten voor Nederland kwamen van Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. A en Marc Houtzager met Sterrehof's Calimero. Beide ruiters maakten één springfout en kregen vier strafpunten. Frank Schuttert kwam met Chianti's Champion tot twaalf strafpunten en Jur Vrieling noteerde met VDL Glasgow vh Merelsnest NO.P. dertien strafpunten. Dit is het schrapresultaat voor de Nederlandse ploeg.
Teleurstelling
Bondscoach Rob Ehrens was licht teleurgesteld na de tweede dag. ,,Ik had het anders verwacht en meer gehoopt", zei hij. ,,Maar ja, dit is de realiteit en dat is de sport." Oranje is de titelverdediger bij de landenwedstrijd. Na de eerste proef, een op tijd verreden jachtparcours, stond TeamNL tweede.

Springen
Smolders baalde van zijn springfout. ,,Dat was heel jammer natuurlijk. Don sprong misschien wel beter dan gisteren", zei de nummer één van de wereldranglijst. ,,De moeilijkheidsgraad lag wel erg hoog voor de tweede dag. Dus het belooft een zwaar kampioenschap te worden."

Volgende ronde

Houtzager was tevreden met de prestatie van Sterrehof's Calimero. ,,Hij sprong geweldig en liet zich heel fijn rijden. Met het parcours van vandaag, met vier fouten kun je blij zijn. Dat is niet slecht."
De beste tien teams gaan door naar de tweede ronde van de tweede wedstrijd op vrijdag.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!