Sterke Dumoulin geen moment in problemen

© ANP
Een sterk rijdende Tom Dumoulin is in de 18e etappe van de Giro geen moment in de problemen geweest.
Hij eindigde donderdag als negende en behield met gemak zijn roze leiderstrui, ondanks een aantal venijnige demarrages van directe concurrent Nairo Quintana. Dumoulin kwam steeds eenvoudig terug.

Van Garderen
De etappe van 137 kilometer met vijf bergpassen werd gewonnen door de Amerikaan Tejay van Garderen, vlak voor de Spanjaard Landa. Dumoulin, Quintana en Nibali kwamen op 1 minuut en 6 seconden binnen. De Limburger behield daarmee zijn voorsprong van 31 seconden op Quintana en 1.12 op Nibali.

Aanval

Dumoulin moest op de derde klim van de dag, de Passo Gardena, de eerste aanval van Quintana afslaan. De Colombiaan leek afstand te nemen maar vlak voor de top had de Dumoulin het gaatje gedicht.

Ook in de laatste twee beklimmingen lukte het de Colombiaan niet om afstand te nemen. Alle klassementsfavorieten bereikten samen de top van de slotklim, de Pontives, waarop Dumoulin in de slotkilometers andere klassementsrijders als Thibaut Pinot, Ilnoer Zakarin en Domenico Pozzovivo liet wegrijden. Hij gaf echter geen ruimte aan Quintana en Nibali.