Voetbalkenners zien Roda óf VVV rechtstreeks degraderen

© Foto ter illustratie: iStock
De voetbalkenners die elk jaar voorspellingen doen in de seizoengids van VI, zijn het er niet over eens wie zal degraderen: Roda JC of VVV.
Vier prominente voetbalvolgers zien de Venlose club na één seizoen eredivisie meteen weer afhaken. Maar evenzovele andere deskundigen voorspellen dat Roda de club is die rechtstreeks zal degraderen.

Frustratie

Hugo Borst, VI-hoofdredacteur Christiaan Ruesink, Willem Vissers van de Volkskrant en Hans Kraay jr. zijn degenen die Roda komend seizoen de laatste plaats toedichten. Limburger Vissers zegt in VI: "Het is meer uit frustratie. Elk jaar zet ik Roda te hoog. Nu ben ik het zat."
Ook Hans Kraay heeft het gehad met de Kerkraadse club: "Het wanbeleid wordt eens afgestraft. Ik heb medelijden met de Roda-aanhang die elke drie maanden een ander elftal moet aanmoedigen."

Onzekerheidjes

Kees Jansma ziet het anders. Hij denkt dat VVV-Venlo rechtstreeks zal degraderen. Emile Schelvis, Sjoerd Moussou van het AD en Valentijn Driessen van De Telegraaf zijn het met Jansma eens. "VVV heeft onvoldoende financiën om van een Jupiler League-formatie een Eredivisie-selectie te maken. De aankopen zijn allemaal onzekerheidjes op het hoogste niveau", meent Driessen.