Babangida wilde niet naar Fortuna Sittard

© ANP
Tijani Babangida, oud-speler van Roda JC en VVV-Venlo, heeft geweigerd om aan de zijde van zijn landgenoot Sunday Oliseh de technische staf van Fortuna Sittard te versterken.
In gesprek met Elf Voetbal heeft de Nigeriaan de nodige complimenten in huis voor de coach van Fortuna.

Andere plannen

?Babangida was Oliseh's assistent-trainer toen die nog bondscoach was van Nigeria. Hij volgde zijn landgenoot echter niet toen die naar Sittard trok. "Nee, ik wilde zelf niet mee naar Sittard. Ik had andere plannen. Ik heb wel een nieuwe vriendin, niet ver van Sittard", aldus Babangida, die tegenwoordig druk is met het verhandelen van pinda's.

Grote club

Volgens de voormalig buitenspeler is er als trainer een grote toekomst weggelegd voor Oliseh. "Hij doet het nu heel goed bij Fortuna Sittard. Ik hoop dat een grote club uit Nederland Sunday een keer de kans geeft. Misschien ga ik dan wel mee als assistent."

Vleugelaanvaller

?Babangida speelde tussen 1991 en 1993 bij VVV-Venlo, totdat hij verkaste naar provinciegenoot Roda JC. Daar verdiende de pijlsnelle vleugelaanvaller drie seizoenen later een transfer naar Ajax. Babangida overweegt in Nederland een trainerscursus te gaan volgen. Zijn vriendin komt uit de omgeving van Sittard.