Roda-keeper na degradatie: 'Bang voor gevolgen personeel'

© Etienne Zegers
Roda JC-keeper Hidde Jurjus ging maandagmiddag in gesprek met de werknemers van de club. De keeper wilde met de 'mensen op kantoor' praten over de degradatie van de club en de gevolgen daarvan voor het personeel.
"Het is een treurige dag", zegt Jurjus tegen L1. "Wat mij het meeste aangrijpt, is wat het doet met mensen op kantoor. Ik vrees dat er geschrapt moet worden. Daar ben ik het meest bang voor."Verantwoordelijkheid nemen

Roda JC verloor zondagavond thuis met 1-2 van Almere City, onder meer door een fout van keeper Jurjus. Volgens Jurjus neemt het personeel van Roda hem en de andere spelers niets kwalijk, maar hij wilde toch met het personeel in gesprek. "Ik moet mezelf aan kunnen blijven kijken en daar hoort bij dat je de verantwoordelijkheid voor bepaalde dingen neemt."


Jurjus wil nog niet naar volgend seizoen kijken. "Dit is voor geen enkele speler leuk", zegt hij. "Degradatie werkt niet mee in je carrière. Dat is vervelend voor iedereen en ik had het liefst anders gezien."
Slecht, slecht
Ook trainer Robert Molenaar was maandagmiddag in het Parkstad Limburg Stadion. "Slecht", zegt hij wanneer een L1-verslaggever vraagt hoe het gaat. "Slecht", herhaalt hij. "Er zijn zat vragen, dat kan ik me goed voorstellen, maar er is nog niet op iedere vraag een antwoord."

Brokstukken oprapen
Voorzichtig blikt Molenaar al een beetje vooruit naar het volgende seizoen in de Jupiler League. Hij weet dat het niet gemakkelijk zal zijn om terug te keren naar de Eredivisie. "Ik moet de brokstukken weer oprapen en ermee aan de slag. We weten ook uit het verleden dat ploegen die zakken niet meteen terug omhoog komen", aldus Molenaar.

Duidelijkheid vereist

Over de bestuurlijke situatie en de affaire rondom zakenman Aleksei Korotaev hoopt Molenaar dat er snel duidelijkheid komt. Dat heeft de club nodig, zeker op dit moment. "Elk bedrijf vaart wel bij duidelijkheid vanuit de top naar de werkvloer", stelt de trainer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!