Video: talenten van vier Limburgse clubs trainen samen

© L1 / Kim Langeslag
In Maastricht werkten de beste talenten van alle vier de Limburgse clubs dinsdag samen een training af.
Het was lange tijd een utopie om de spelers op één veld te krijgen. Maar sinds dit seizoen krijgen de jeugdspelers gezamenlijk training, mede door een subsidie van vier ton van de provincie Limburg.

Omschakelen

Dinsdag waren de zes beste jeugdspelers van iedere club te gast bij MVV Maastricht voor een training 'omschakelen'.

Voetbalacademie

Tien jaar geleden werd de DSM Voetbalacademie Limburg opgericht. Toen nog met jonge spelers als Mitchel Paulissen en Guus Hupperts. Een paar jaar later werd de stekker eruit getrokken.
MVV-trainer Fuat Usta kan zich dat nog goed herinneren. "Toen waren er mensen bang dat het een 'FC Limburg' zou worden. Dat was tóen niet het geval en nú ook niet." Usta, die dinsdag de training verzorgde, benadrukt dat het de bedoeling is om betere spelers op te leiden. "De beste talenten krijgen alleen maar een hoger niveau als je ze van elkaar laat leren."

Vier keer

De spelers van elf en twaalf jaar oud werken twee trainingen per dag af, krijgen een lunch en tussendoor wordt er een presentatie verzorgd.
Spelers van verschillende leeftijdscategorieën komen dit seizoen vier keer samen, twee keer voor de winterstop en twee keer erna.