Complimenten van De Kromme: 'Hofland hield het simpel'

© ANP
De promotie van Fortuna Sittard is niet alleen in de eigen regio goed gevallen. Feyenoord- én Oranje-icoon Willem van Hanegem gunt het de club van harte.
Dat schrijft De Kromme in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad.Niet verveeld

Van Hanegem heeft de allesbeslissende wedstrijd van Fortuna Sittard gekeken. "Het is heel lang geleden dat ik een hele wedstrijd van Fortuna Sittard heb zitten kijken op een zaterdagavond. Maar ik heb me niet verveeld. Ik gun Fortuna de promotie van harte."


Verstandige Perr

De voormalig middenvelder was onder de indruk van Perr Schuurs, die als aanvoerder het woord nam na de promotie. "Na afloop zag ik een 18-jarige aanvoerder verstandige teksten uitspreken. Schuurs deed dat prima, hij deed mij denken aan zijn toekomstig ploeggenoot Matthijs de Ligt bij Ajax. Hij vergat zelfs niet de weggestuurde trainer Sunday Oliseh even te noemen."


Uitvinder in Nijmegen

Ook trainer Kevin Hofland kan op credits rekenen. "Bij Fortuna zag ik Kevin Hofland het simpel houden." Een andere Limburgse trainer kreeg het echter voor zijn kiezen. "Bij NEC haalden ze met Pepijn Lijnders een soort uitvinder binnen. Lijnders deed aanvankelijk of wij in Nederland honderd jaar achter lopen bij de rest. Maar na een paar keer verliezen, zag ook Lijnders dat de invloed van een trainer te vaak schromelijk overschat wordt."