VVV wint dankzij hattrick Duitse huurling Thy

VVV-stadion De Koel in Venlo. © Jack Kochanowski
Promovendus VVV gaat na de 3-1 zege op Heracles Almelo als nummer tien de winterstop in.
De van Werder Bremen gehuurde Lennart Thy scoorde de drie Venlose doelpunten.

Twentse kans

De eerste kans was voor de gasten in de beginminuten. Vermeij tikte de bal voorbij doelman Unnerstall maar ook naast het doel. In de 17e minuut scoorde Lennart Thy zijn eerste van de middag. Hij rondde een aanval af met een laag, goed geplaatst schot. Heracles-doelman Bram Castro was kansloos.

Gelijkmaker

Tien minuten na dat openingsdoelpunt kwam Heracles gelijk. Niemeijer mocht vanaf elf meter de 1-1 aantekenen en liet dat buitenkansje niet onbenut. VVV-Venlo zakte even terug na de gelijkmaker en moest het hebben van de counter. De beste mogelijkheid was weer voor de gasten. Lars Unnerstall voorkwam in de 35e minuut met een prima redding een achterstand.

Tweede helft

Maurice Steijn zag vanaf de tribune (de VVV-trainer is geschorst na commentaar op de leiding in het met 4-1 verloren bekerduel tegen PSV eerder deze week) dat zijn ploeg goed aan de tweede helft begon. Dat resulteerde in de 54e minuut opnieuw in een voorsprong. Weer was het Lennart Thy die doelman Castro verschalkte met een hard schot.

Hattrick

Met nog zo'n twintig minuten te spelen drong VVV aan op een veiligere voorsprong. Hunte werd gestopt ten koste van een gele kaart, een schot van Van Crooij ging naast. In de 76e minuut was het dan toch raak: Lennart Thy maakte zijn hattrick en besliste de wedstrijd.
VVV-Venlo heeft tot verrassing van velen na 18 wedstrijden 22 punten en begint de tweede competitiehelft als tiende.