Teambaas Toro Rosso: 'Max kan meteen punten scoren'

© Scuderiatororosso.com
Max Verstappen kan al meteen het eerste jaar in de punten rijden in de Formule 1. Dat meent Toro Rosso teambaas Franz Tost.
Tegen het Algemeen Dagblad zegt Tost. "Als wij hem een goede auto geven, kan Max meteen punten scoren. Daar ben ik van overtuigd."

Snelle tijd

Tost is dan ook onder de indruk van het Limburgse racefenomeen. Vooral de manier waarop Verstappen zaterdag in Spanje tijdens de ochtendsessie de snelste tijd neerzette, maakte indruk op de Oostenrijker. "Ik heb die ronde op de baan bekeken. Knap zoals hij die voltooide. Ik had niet het gevoel dat de auto met Max reed, maar dat hij alles onder controle had. De manier waarop hij met de banden omging, de bochten aansneed en ook uitaccelereerde waren zeer goed. Daar was ik nog meer van onder de indruk dan van de tijd.''

Gefascineerd door Max

Tost heeft dan ook hoge verwachtingen van het Limburgse racetalent. "Max' leercurve loopt heel steil. Ik ben gefascineerd door zijn wagenbeheersing, werkmethodiek en hoe hij de auto tot de limiet jaagt." Al verbaast de snelle ontwikkeling van Verstappen de teambaas niet. "Op basis van mijn eerdere observaties bij het karten en de Formule 3, had ik dit wel verwacht.
Verstappen debuteert op zondag 15 maart in de Formule 1 tijdens de Grand Prix van Melbourne.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!