Lof voor Fortuna Sittard vanuit Schotland: 'Verrast'

Jordie Briels in dienst van Fortuna Sittard. © Jack Kochanowski
Hij speelde vijf seizoenen voor Fortuna Sittard en saai was het in die periode nooit. Maar dat zijn oude ploeg dit seizoen de titel kan pakken, had ook Jordie Briels (26) niet verwacht.
Inmiddels voetbalt de middenvelder uit Weert op het tweede niveau in Schotland. "Maar ik heb hier Nederlandse televisie en ik volg alles", zegt hij tegen L1.Pieken en dalen

Het verblijf van Briels in Sittard was er een van pieken en dalen. In vijf seizoenen speelde hij 153 wedstrijden voor de club, waarin hij acht keer scoorde. Twee keer mocht hij even dromen van promotie naar de eredivisie; in zijn eerste twee seizoenen haalde Fortuna Sittard de play-offs. Daarin ging de club echter kopje onder.


Keldervoetbal

Daartegenover stonden drie seizoenen keldervoetbal. Briels en zijn ploeggenoten eindigden als twintigste, negentiende en zeventiende (na puntenaftrek) in de Jupiler League. Het zou een eventueel kampioenschap extra mooi maken. "Ik ben zeker verrast, maar ik gun de spelers en supporters het beste. Het zou mooi zijn als ze kampioen worden."
Nieuwe uitdaging

Zelf koos Briels afgelopen zomer voor het avontuur. "Ik speelde al vijf seizoenen bij Fortuna en ik was toe aan iets nieuws. Uiteindelijk kwam in het nieuws dat de club niet met me verder wilde, wat niet klopte. We hebben om de tafel gezeten voor een nieuw contract, maar we zijn er niet uitgekomen." Daarop trok hij naar Dundee United.
© Facebook / Jordie Briels
Sterke start
Het leven in Dundee, één van de grootste steden van Schotland, bevalt hem goed. "Als voetballer heb je hier niets te klagen", zegt Briels. Sportief gaat het iets minder. Na een sterke start, met een reeks basisplaatsen en goede resultaten, gooide een vervelende blessure roet in het eten.

Helemaal hersteld
"Dit was mijn eerste lange blessure, heel vervelend. Gelukkig ben ik weer helemaal hersteld. Ik ben erbij tijdens het belangrijkste gedeelte van het seizoen. We moeten promoveren via de play-offs. Nu wil ik de laatste periode hier knallen en dan kijken wat de toekomst brengt."

Onzekere toekomst
Want die toekomst, die is nog onzeker. Zijn contract loopt deze zomer af en Briels heeft nog geen idee wat de plannen van de club zijn. "Misschien blijf ik wel hier. Dat zal afhangen van de resultaten en van het laatste gedeelte van het seizoen. Ik sta overal voor open, maar het buitenland bevalt me goed moet ik zeggen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!