VVV-Venlo terug in Eredivisie na zenuwslopend duel

De spelers van VVV zijn uitzinnig van vreugde na de behaalde promotie. © Daniel van den Berg
VVV-Venlo keert na vier seizoenen terug in de Eredivisie. De Venlonaren behaalden bij RKC in Waalwijk een zwaarbevochten overwinning. Het was billenknijpen in de slotfase.
Clint Leemans was de matchwinner. Hij scoorde beide Venlose doelpunten, waarvan de eerste uit een strafschop.

Supporters

VVV begon gesteund door 650 supporters goed aan het duel in Waalwijk. Het eerste half uur waren er voor beide ploegen geen echt grote kansen, maar daarna kregen Seuntjens, Sleegers en Vito van Crooij mogelijkheden om te scoren.
Een overtreding op Vito van Crooij was nodig om de wedstrijd open te breken. De aanvaller werd door Evender Sno in het strafschopgebied onderuit gehaald. Clint Leemans verzilverde de strafschop en bracht VVV op voorsprong.

Rust

Met die voorsprong gingen beide ploegen rusten. Na de pauze kreeg Leemans een mooie kans om de voorsprong te vergroten, maar doelman Williams voorkwam dat.
De gelijkmaker kwam uit de tweede penalty van de avond. Jerold Promes haalde Kenny Anderson onderuit en scheidsrechter Kamphuis legde de bal opnieuw op de stip. Johan Voskamp bracht RKC op gelijke hoogte: 1-1
Clint Leemans scoort de 0-1 uit een penalty. © Daniel van den Berg
Ziekenhuis
Nadat Vito van Crooij in de eerste helft geblesseerd raakte na die overtreding door Sno, moest trainer Steijn met lede ogen aanzien dat ook Torino Hunte de wedstrijd niet ongeschonden doorkwam. Na een ongelukkige botsing met doelman Williams, werd Hunte per brancard van het veld gedragen en naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de eerste berichten zou hij een hersenschudding hebben.

Kijk mee: De feestende VVV-spelers

Beste kans

VVV probeerde nog wel op voorsprong te komen, maar RKC was geenszins van plan om mee te werken aan het Venlose feestje. Voskamp had zelfs de beste kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten.

Hard

In de 90ste minuut kreeg VVV een vrije trap die Leemans er hard inschoot en zijn ploeg op een 1-2 voorsprong bracht. In de 7 minuten blessuretijd had RKC de kans om weer gelijk te komen, maar Delano van Crooij stond op de goede plek bij het schot van Anderson.
Het werd nog spannend in de slotfase , maar VVV wist de overwinning binnen te slepen en daarmee de zesde promotie in de geschiedenis van de club.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: redactie@1limburg.nl!