'Maatregelen nodig tegen gevallen als Korotaev'

Aleksei Korotaev. © L1
De Belgische Europarlementariër Ivo Belet wil dat er zowel in Nederland als in België maatregelen komen om te voorkomen dat voetbalclubs in verkeerde buitenlandse handen komen.
Dat zei hij in L1-programma AvondGasten naar aanleiding van de perikelen rondom de Zwitsers-Russische zakenman Aleksei Korotaev. Hij wilde aandelen overnemen van Roda JC, maar blijkt al drie maanden in de gevangenis in Dubai te zitten.

Bewijs

"Breed in de Benelux moeten er veel strengere criteria opgelegd worden aan potentiële overnemers. Zij moeten verplicht bewijzen dat ze voldoende financiële draagkracht hebben om zo'n club over te nemen."

Etalage

Daarnaast pleit de Belgische politicus ervoor om maatregelen te nemen die moeten voorkomen dat clubs gebruikt worden als een soort verkoophuis. "We moeten vermijden dat clubs worden ingezet als etalage voor goedkope buitenlandse spelers uit Afrika of Brazilië die daar gestald worden en vervolgens met veel winst worden doorverkocht."
Belet zei de problemen aan te kaarten bij Eurocommissaris en Rodafan Frans Timmermans uit Heerlen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!