VVV vindt het juiste spoor richting titel terug

© Daniel van den Berg
Met een 3-2 overwinning op Almere City FC heeft VVV-Venlo vrijdagavond het juiste spoor richting titel in de Jupiler League teruggevonden.
Dat was ook nodig, na de twee smadelijke en ruime nederlagen tegen FC Dordrecht en NAC.

Spektakel
De ploegen maakten er vooral in de eerste helft een spektakelstuk van, met kansen, acties, fouten en veel doelpunten.

Het duel was nog geen drie minuten oud toen VVV al op achterstand kwam door een vreselijke fout van Moreno Rutten. De verdediger wilde vlak voor het eigen doel de bal naar een medespeler tikken. Maar hij raakte de bal verkeerd waardoor de aanstormende Ahannach kon onderscheppen en scoren.

Diepe bal

Binnen acht minuten kwamen de Venlonaren op gelijke hoogte na een fraaie diepe bal van Vito van Crooij op Clint Leemans. Die bereikte vanaf de achterlijn de voor het doel klaar staande Ralf Seuntjens: 1-1.

(Geen) wereldgoal

De vreugde was van korte duur, want een paar minuten later kwam Almere opnieuw op voorsprong. Damon Mirana kopte een mooi aangesneden vrije trap van Gaston Salasiwa binnen: 1-2. Bijna was ook de 1-3 een feit, maar een schot vanaf de middellijn van Ahannach belandde op de lat. Het zou anders een wereldgoal zijn geweest.
Maar het was VVV dat tot scoren kwam, opnieuw via Seuntjens. Na een vrije trap liep hij zich knap vrij in een propvol strafschopgebied en maakte de 2-2.

Kabbelend

De tweede helft gaf een heel ander beeld. De opwindende momenten die zich voor rust bijna aaneen regen, bleven nu uit. Tot na de 70e minuut kabbelde de wedstrijd voort, maar plotseling kwam er toch weer leven in de brouwerij.

Druk

VVV voerde de druk op het Almere-doel steeds verder op en met succes. In de 80e minuut was het Joey Sleegers die de derde Venlose treffer op zijn naam bracht, na goed voorbereidend werk van Leemans en Opoku, die voor Hunte in de ploeg was gekomen.

Vlak voor tijd ontsnapte VVV nog, doordat Almere bijna gelijk wist te maken. Maar de drie punten bleven toch in De Koel.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.