Moegestreden Dumoulin: 'Thomas is op dit moment de beste'

© George Deswijzen
Tom Dumoulin is woensdag van de derde naar de tweede plek in het algemeen klassement van de Tour de France gestegen. Meer zat er volgens de Maastrichtenaar niet in.
"Dit was alles wat we hadden", zei een zwaar vermoeide Dumoulin na afloop tegen de NOS. "Thomas is op dit moment gewoon de beste."

Kraken

In de ultrakorte zeventiende etappe bleef het vuurwerk van de klassementsrenners lange tijd uit. Pas in de laatste kilometers van de slotklim vielen ze elkaar aan. Sky-renner Chris Froome werd gelost, maar geletruidrager Geraint Thomas bleef bij Dumoulin in de buurt. "Je hoopt dat Thomas of Roglic kraakt, maar we zijn blij dat Froome eraf moest", zei de topman van Team Sunweb.

Limiet

Dumoulin wist in eerste instantie niet zeker of Froome het echt lastig had of dat het tactiek was van de Brit. "Ik wist niet of hij aan het spelen was, of dat hij aan het bluffen was." Volgens Dumoulin was de zeventiende etappe een slijtageslag. "Ik zat zelf ook aan mijn limiet. Thomas is op dit moment gewoon de beste. Ik kan dus niet anders dan tevreden zijn."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!