Huldiging Tom Dumoulin woensdag op Markt in Maastricht

Tom Dumoulin in de roze leiderstrui met de winnaarstrofee. © ANP/Bas Czerwinski
Maastricht gaat Tom Dumoulin woensdag op de Markt huldigen voor zijn overwinning in de Giro d'Italia.
Dat heeft de gemeente maandagmiddag bekendgemaakt.

Trots

Tom Dumoulin laat weten uit te kijken naar de huldiging. "Ik heb ontzettend genoten van alle reacties en felicitaties de afgelopen dagen. Dat 'mijn' stad Maastricht mij daarnaast nog eens extra in het zonnetje wil zetten, vind ik een grote eer."
"Als stadsbestuur, maar eigenlijk als hele stad, zijn we natuurlijk ontzettend 'gruuts' op Tom. Hij verdient een prachtig eerbetoon aanstaande woensdag. Maastricht kan daar als geen ander voor zorgen", vindt burgemeester Annemarie Penn-te Strake.

Huldiging

De huldiging begint rond 19:30 uur op de Markt in het centrum van Maastricht. Het feest is voor iedereen toegankelijk. Het exacte programma voor de avond is nog niet bekend. Dit wordt in overleg met Tom Dumoulin en zijn management geregeld.
De gemeente verwacht "gezien de gekte van de afgelopen dagen enorm veel mensen". Maastricht onderzoekt nog welke veiligheidsmaatregelen er genomen moeten worden.
De huldiging is woensdagavond live te zien op L1 tv.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!