Balende Malki: 'Ik wilde Roda zó graag helpen'

Sanharib Malki. © L1
Sanharib Malki (34) baalt er nog altijd van dat het vorig jaar niet tot een terugkeer bij Roda JC is gekomen. De Syriër is van mening dat hij nog van waarde had kunnen zijn voor zijn oude club.
"De trainer liet na mijn eerste training bij de Limburgse tv al merken dat hij niet echt op mij zat te wachten, en dat gevoel is bij mij nooit meer verdwenen", zegt de Syriër in gesprek met Voetbal International.

Driehonderd kilometer

Malki, die in België woont, reisde elke dag zo'n driehonderd kilometer om met de selectie mee te kunnen trainen, nadat zijn contract met Al-Wakrah in Qatar vorig jaar zomer niet was verlengd. De Syrische aanvaller wilde in Kerkrade zijn conditie op peil brengen en zo mogelijk weer bij Roda JC gaan voetballen.

Molenaar

De goalgetter kon oefenmeester Robert Molenaar niet overtuigen. "Eerst miste ik ritme, daarna hoorde ik bij alle testen tot de beteren van de selectie", zegt de clubloze voetballer. "Ik heb zelfs foto's gemaakt van de meetapparatuur. Supporters wilden me terug, de andere spelers ook, maar de trainer niet."

Geen basisplaats

Hij kreeg uiteindelijk te horen dat hij niet in het systeem paste. "Volgens mij moet je een systeem aanpassen aan je spelers, niet andersom. Ik wilde zó graag, was niet uit op geld, hoefde geen basisplaats. De club en de jongens helpen, dat was mijn doel", zegt hij.

Kuyt en Van Persie

Malki speelde twee seizoenen voor de Koempelclub. Met 45 doelpunten in 71 duels groeide hij uit tot een Roda-held. Malki was dan ook graag teruggekeerd op het oude nest. "Het mocht niet zo zijn, en dat doet pijn. Ik bedoel het niet arrogant, maar Dirk Kuyt en Robin van Persie werden bij Feyenoord anders ontvangen", zegt hij. "Ik ben niet meer zo snel als zes jaar geleden, maar mijn neusje voor de goal zit er nog. Roda had dat heel goed kunnen gebruiken."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!