Video's: derby tussen kwakkelende ploegen in Eredivisie

Een fel duel tussen Keisuke Honda (VVV-Venlo) en Willem Janssen (Roda JC) tijdens de derby in 2009. © ANP
De twee kwakkelende ploegen VVV-Venlo en Roda JC treffen elkaar zaterdagavond in het Parkstad Limburg Stadion. Het wordt een geel-zwarte-derby tussen twee degradatiekandidaten.
Sinds jaren staat er weer een Limburgse clash op het programma in de Eredivisie. Beide ploegen zitten momenteel echter in een mindere fase.

Dramatische serie

Vooral de situatie in Kerkrade is penibel: de club staat laatste en kampt met meerdere (langdurig) geblesseerden. Promovendus VVV is na een goede start bezig aan een dramatische serie. De ploeg van trainer Maurice Steijn heeft al negen wedstrijden achter elkaar niet meer gewonnen. Toch staat de ploeg nog op een veilige dertiende plek.

Steijn

"Het wordt een beladen derby, zeker voor Limburg", verwacht VVV-trainer Maurice Steijn, maar voor Roda-spits Dani Schahin is de provinciale strijd niet interessant. "Ik zie dit als een wedstrijd tegen een directe concurrent. De derby leeft vooral bij supporters."

Stabiliteit

De VVV-trainer heeft ondanks de magere resultaten vertrouwen in zijn mannen. "Ik vind dat we uitstekend spelen en goed georganiseerd. Ploegen als Utrecht en AZ zijn minimaal gelijkwaardig." De geplaagde Roda-trainer Robert Molenaar vindt VVV niet de uitgesproken favoriet voor zaterdag. "Ze hebben een betere start gehad, maar ik zou niet zeggen dat ze stabiel zijn. Wij pogen iets meer met voetbal aan de overkant te komen."

Spel

Volgens doelman Hidde Jurjus van de Kerkradenaren is VVV qua spel momenteel wel beter dan Roda. "Als we er alles aan doen, maken we een goede kans op de overwinning", blikt de sluitpost bescheiden vooruit. VVV-smaakmaker Vito van Crooij hoopt door een overwinning "met een goed gevoel de winterstop in te gaan."
De Limburgse derby tussen Roda en VVV wordt zaterdag om 20.45 uur gespeeld en is live te volgen via L1 Radio en via 1LimburgSport op Twitter.