Flamingo's wint volleybalderby van Peelpush

© iStock
De volleybaldames van Flamingo's hebben de derby tegen Peelpush in de eredivisie gewonnen. In Gennep werd het 3-1 voor de thuisploeg.
De twee eredivisieteams deden weinig voor elkaar onder. Flamingo's won de eerste set met 25-23, maar de tweede set ging met dezelfde cijfers naar de volleybalsters uit Meijel.

Tandje extra
Ook in de derde set bleef het lang spannend, maar de thuisploeg trok met 25-22 aan het langste eind. In de vierde set schakelde Flamingo's in de slotfase een tandje bij en kreeg het Peelpush met 25-18 op de knieën.

Verlies VC Weert

In dezelfde eredivisie heeft VC Weert met 3-2 verloren van het Talentteam Papendal.
De twee teams waren vanaf het begin aan elkaar gewaagd. De vrouwen van VC Weert wonnen de eerste set met 22-25. In de tweede set moest VC Weert haar meerdere erkennen in de talenten van Papendal.

De derde set leverde een nipte overwinning op voor Weert (23-25), maar in de vierde set wees het Talentteam de Weerter volleybalsters met 25-15 terug.
De beslissende vijfde set leek een makkie voor de ploeg uit Papendal. Het team nam snel een ruime voorsprong, maar Weert gaf zich ziet zo maar gewonnen, Het werd uiteindelijk 15-13.