Koen Zeelen: 'kampioen worden is reële doelstelling'

© Facebook Koen Zeelen
Wegracer Koen Zeelen mag 'eindelijk' zijn plannen voor komend seizoen bekend maken. De Venlonaar heeft een contract getekend bij Fortron-Kawasaki en zal uitkomen in de Dutch Superbikes.
de 20-jarige Zeelen heeft naar eigen zeggen lang moeten wachten om het naar buiten te mogen brengen. "Er moesten nog wat dingetjes worden afgerond. Ik ben zo blij dat eindelijk iedereen het mag weten. Kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint."

Moeilijk seizoen
Zeelen heeft een moeilijk seizoen achter de rug. Met een Yamaha R6 reed hij afgelopen jaar in het Europees kampioenschap Superstock 600. Mede door crashes en technische malleur kon hij geen potten breken. Een twaalfde plaats in Assen was zijn beste resultaat.

'Reële doelstelling'
Een jaar eerder deed Zeelen het stukken beter op de zwaardere 1000cc-machine. "De dikke 1000 past veel beter bij mij", begint Zeelen. "Arie Vos, mijn nieuwe teambaas, heeft me aan het einde van vorig seizoen de kans gegeven om met een Kawasaki ZX-10R in de Dutch Superbikes mee te rijden. Ik werd vierde. Daarop hebben we besloten om in 2015 een volledig seizoen mee te draaien bij de Dutch Superbikes. Iedereen wil kampioen worden, maar ik denk dat dit voor mij een reële doelstelling is. Top-3 in ieder geval zeker."

Les van de meester
Meervoudig Nederlands kampioen Arie Vos heeft, na in oktober zijn achtste titel te hebben gewonnen, zijn helm aan de wilgen gehangen. Nu probeert hij de jeugd naar een hoger niveau te brengen. "Koen is leergierig en het belangrijkste voor dit jaar is om ervaring op te doen op de diverse circuits. Mijn taak is om ze te begeleiden en te ondersteunen waar dat nodig is."

In maart zal Zeelen voor het eerste kennis maken met de nieuwe ZX-10R tijdens een test in Spanje.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!