Stan Pex doet goede zaken in DKM in Kerpen

Jorrit Pex (nummer 29) en Stan Pex (28) op archieffoto. © Richard Pex
Stan Pex heeft goede zaken gedaan in de strijd om het Duits kartkampioenschap (DKM). De coureur uit Maasbracht won op het circuit van Kerpen beide races in de KZ-klasse.
Zijn oudere broer Jorrit was minder gelukkig. Hij eindigde zondagmorgen in de eerste race als vijfde, maar viel in de tweede race in de negende ronde uit.

Pole position
Na winst in de eerste race mocht de jongste van de Pex-broers zondagmiddag op de 1.107 meter lange baan van pole position starten. Hij hield zich in de eerste ronden nog in, om zijn banden te sparen, maar ging daarna voluit en zag het verschil met Fabian Federer groeien. Aan de finish was het gat met de Italiaan gegroeid tot 1,567 seconden.

Kapotte motor
Jorrit Pex, die in de eerste race op gebruikte banden was gestart en op een plek bij de eerste tien hoopte, werkte zich zondagmiddag in Kerpen van de vijfde naar de derde plaats. In de negende ronde viel hij stil met een kapotte motor. "Voor mij is de kans op het kampioenschap verkeken", liet hij teleurgesteld aan L1 weten.

Met nog twee races op het circuit van Genk voor de boeg heeft Stan Pex nog kans op de titel. Hij staat tweede in het klassement achter de Italiaan Federer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!