Max Verstappen grijpt naast het podium in Brazilië

© Twitter Red Bull Racing
Max Verstappen heeft tijdens de Grand Prix in Brazilië geen podiumplek weten te behalen.
Zijn Red Bull miste de snelheid voor een aanval richting de vierde overwinning in de Formule 1. Uiteindelijk moest de Nederlander genoegen nemen met de vijfde plaats, achter beide Mercedessen en Ferrari's.

Overwinning

De overwinning op het circuit van Interlagos ging naar Sebastian Vettel. De Duitser passeerde al voor de eerste bocht Valtteri Bottas, de Fin die met zijn Mercedes van pole mocht starten. Vervolgens stuurde hij zijn Ferrari als snelste over het circuit. Bottas finishte als tweede, vlak voor zijn landgenoot Kimi Räikkönen van Ferrari.

Achteraan

Wereldkampioen Lewis Hamilton finishte na een lange inhaalrace nog als vierde. De Britse kopman van Mercedes moest als laatste starten omdat hij zaterdag al in zijn eerste ronde van de kwalificatie in de bandenstapels belandde.

Inhaalmanoeuvres

Verstappen kon dus zelfs niet de als laatste gestarte Hamilton achter zich houden. De Limburger wist zich niet zo te onderscheiden als vorig seizoen in Brazilië toen hij de raceliefhebbers in de regen op prachtige inhaalmanoeuvres bleef trakteren.

Balen

Recente overwinningen in Maleisië en Mexico smaken naar meer voor Verstappen. Hij baalde daarom ook dat Renault besloot om de turbo van zijn motor iets terug te draaien. Zo verklein je het risico dat de krachtbron van de Franse autofabrikant het voor de zoveelste keer dit seizoen begeeft. Verstappen wil echter racen en winnen. En dan heb je een betrouwbare motor nodig die ook op volle toeren solide blijft draaien.