Hawbir Moustafa weer terug bij MVV

Verdediger Hawbir Moustafa in duel namens MVV. © Publiciteitsvisie
Hawbir Moustafa is weer terug bij MVV. De verdediger verliet de Maastrichtse ploeg afgelopen zomer voor een avontuur bij KFC Oosterzonen in het Belgische Westerlo. Bij die amateurclub heeft hij zijn contract laten ontbinden.
De Nederlands-Irakese speler had het bij de amateurs wel naar zijn zin, maar het reizen en regelmatig twee keer per dag trainen kostte Moustafa soms negen uur per dag. Daardoor kon hij weinig tijd steken in het restaurant, dat hij enkele maanden geleden samen met zijn vader in Kanne opende.

Contract

Moustafa speelt nu tot einde van het seizoen op amateurbasis bij MVV. Hij is ervan overtuigd dat het team over voldoende klasse beschikt om een plek in de play offs te veroveren.

Opleiding

De 24-jarige Moustafa komt uit de eigen opleiding van de Maastrichtse club, waar hij vanaf 2011 deel uitmaakte van de selectie. Tot 2015 speelde hij ook al op amateurbasis bij de sterrendragers. In het vorige seizoen kwam hij weinig in actie, waardoor hij de overstap maakte naar Oosterzonen.

Mares op proef bij MVV

Bij de Maastrichtse ploeg speelde zaterdag in het door MVV gewonnen oefenduel (2-0) tegen Barendrecht een nieuw gezicht mee: Luc Mares. De uit Rothem afkomstige verdediger speelde 56 duels voor Fortuna Sittard en is in Maastricht op proef.