Tom Dumoulin wint Ridderronde Maastricht

© Jean-Pierre Geussens
Tom Dumoulin heeft woensdagavond de Ridderronde van Maastricht gewonnen.
De Maastrichtenaar kwam in zijn eigen stad als eerste over de finish. Zijn teamgenoot Mike Teunissen werd tweede, Tom Leezer van LottoNL Jumbo kwam als derde over de meet.

Kopgroep

Het kopgroepje van drie ontstond enkele ronden voor het einde van het criterium in de Maastrichtse binnenstad. Dumoulin ontsnapte in de laatste ronde aan zijn medevluchters en kwam met een voorsprong van zo'n vijftig meter als eerste over de streep op het Vrijthof.

Regen

De wedstrijd in Maastricht begon in de regen, maar de gladde wegen weerhielden de renners er niet van al vroeg de knuppel in het hoenderhok te gooien. De ene kopgroep was nog niet achterhaald of volgende gingen er vandoor. Dumoulin en zijn mannen van Sunweb waren bijzonder actief en waren tot grote vreugde van het Maastrichtse publiek bij diverse vluchtpogingen betrokken.

Valpartijen

In het begin van de wedstrijd waren er op het gladde wegdek enkele valpartijen. Rob Ruigh was een van de slachtoffers en klaagde over pijn aan een heup. Na een aarzelend begin, ontbrandde daarna de strijd in alle hevigheid.
© Jean-Pierre Geussens

Bezoekers

Ondanks dat het weer niet helemaal meezat, kwamen duizenden bezoekers de wielrenners in Maastricht aanmoedigen.
Voor Dumoulin is het zijn derde zege in de Ridderronde.