MVV neemt puntje mee uit Velsen

© PubliciteitsVisie/Frank Kerbusch
MVV heeft aan de uitwedstrijd tegen Telstar een puntje overgehouden.
Ron Elsen begon met de elf die maandagavond na 90 minuten tevreden het veld verlieten nadat Jong Utrecht met 4-1 was verslagen. Dus met Patrick N'Koyi in de basis op de plek van Thomas Verheijdt en Emrullah Güvenç in de ploeg voor Luis Pedro.

Balbezit

Dat leverde voor rust veel balbezit op, een viertal hoekschoppen, maar slechts één goede kans. De inzet van Güvenç had niet genoeg kracht en vaart om de doelman te verrassen. Aan de andere kant redde MVV-doelman Bo Geens op een inzet van Serrarens. En dus was de ruststand 0-0.
© PubliciteitsVisie/Frank Kerbusch

Resultaat

In de rust wisselde trainer Elsen Güvenç voor Luis Pedro en dat had meteen resultaat. Pedro bracht in de 52e minuut MVV op voorsprong na een goede individuele actie van Patrick N'Koyi. De spits omspeelde een paar verdedigers en gaf de bal op Pedro die het leer in de bovenhoek joeg en zijn eerste doelpunt voor MVV scoorde.

Op de been

Na die 0-1 kreeg MVV even later de kans op 0-2. Doelman Boy de Jong bracht redding. Daarna zakte het spelpeil. Keeper Geens hield de Maastrichtse ploeg op de been bij de enige goede kans die Telstar na rust kreeg. De MVV-goalie moest in blessuretijd toch een tegentreffer incasseren. Tutuarima kreeg de gelijkmaker op zijn naam. MVV protesteerde nog omdat Geens weggedrukt zou zijn, maar daar wilde de scheidsrechter niets van weten.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.