Derde competitienederlaag op rij voor VVV Venlo

© Jack Kochanowski
VVV Venlo is in Almelo tegen de derde competitienederlaag op rij aangelopen.
Heracles was met 3-0 te sterk voor de mannen van Maurice Steijn.

Lastig

De eerste minuten van het duel waren voor de Venlonaren, die het doelman Castro vanaf het beginsignaal lastig probeerden te maken. VVV kreeg wat kansjes, maar de doelpogingen van Rutten en Hunte hadden geen succes. Dat gold ook voor de vrije trap van Leemans.

Grip

Heracles kreeg na een kwartier meer grip op de wedstrijd en zag een schot van Monteiro op de paal belanden. Seuntjens voorkwam in de 20e minuut een treffer van de Almelose ploeg door de bal van de doellijn te halen. Diezelfde Seuntjens zag zijn schot kort daarna mijlenver over het Heracles-doel verdwijnen.

Lange hoek

Tien minuten voor het verstrijken van de eerste helft knalde Kuwas vanuit een bijna onmogelijke positie de bal in de lange hoek: 1-0. Vijf minuten later werd een assist van Kuwas op een vergelijkbare wijze door Peterson in het Venlose doel geschoten. Met een 2-0 achterstand mochten de Venlonaren halverwege de wedstrijd de kleedkamer opzoeken.

Vuisten

Kort na de hervatting miste Thy de kans op de aansluittreffer. Zijn schot kaatste via de vuisten van doelman Castro terug. Daarna probeerde VVV Venlo het met lange ballen, maar resultaat bleef uit. Halverwege de tweede helft mocht Leemans op enkele meters van de zestien een vrije trap nemen, maar de bal verdween naast het doel.

Tegenstoten

Ook Heracles liet zich niet onbetuigd en zorgde met tegenstoten voor het nodige gevaar. Met nog twintig minuten te spelen schoot Peterson de bal in de rebound in de touwen. VVV stond met 3-0 achter en voor een onmogelijke opgave.

Hoekschop

De ploeg kreeg nog wat mogelijkheden op de eretreffer. Een kopbal van Röseler uit een hoekschop werd door de Heracles-goalie onschadelijk gemaakt, een schot van Nwakali verdween over het doel en Van Crooij knalde de bal in de handen van Castro. Ook een kopbal van Soentjens verdween kort voor het verstrijken van de reguliere speeldtijd over het Almelose doel.
Ook Heracles kreeg nog kansen, maar Unnerstall voorkwam erger. VVV Venlo moest in de misschien wel slechtste competitiewedstrijd van het seizoen met een 3-0 nederlaag huiswaarts keren.