Springruiters van Ehrens overtuigend naar grote finale

Rob Ehrens. © L1
De Nederlandse springruiters onder leiding van bondsocach Rob Ehrens uit Weert hebben in Barcelona overtuigend de grote finale van de FEI Nations Cup bereikt.
Met slechts vier strafpunten eindigden de ruiters van Ehrens tijdens het eerste onderdeel achter Frankrijk en Canada, die foutloos bleven, op de derde plek. Een plaats in de top acht was nodig voor deelname aan de finale, die zaterdagavond in de Spaanse stad wordt verreden. Alle finalisten beginnen dan weer op nul strafpunten.

Niet fit genoeg

Nederland had pech in Barcelona dat Athene, het paard van Aniek Poels, bij het uitladen uitgleed en niet fit genoeg bleek om aan de start te verschijnen. Vijfde man Michel Hendrix was de late invaller.

Prima openingsronde

Jur Vrieling ving het wegvallen van Poels goed op door een prima openingsronde te rijden. Michel Hendrix begon ook sterk, maar kreeg in de driesprong twee springfouten. Marc Houtzager maakte een fout op hindernis 9, maar bleef verder zonder missers. Slotruiter Harrie Smolders bewees zijn topvorm dit seizoen met een vlekkeloos optreden.