Dapper strijdend VVV speelt gelijk tegen PEC Zwolle

Clint Leemans (VVV-Venlo). © Jack Kochanowski
VVV-Venlo heeft zondagmiddag gelijk gespeeld tegen PEC Zwolle.
In stadion De Koel deed VVV zichzelf te kort en stond na negentig minuten spelen een stand van 1-1 op het scorebord.

Laag tempo

De thuisploeg zocht meteen de aanval op tegen de bezoekers uit Zwolle, waar Horstenaar Dirk Marcellis in de basis stond. Zo mocht Clint Leemans na vijf minuten spelen aanleggen, maar zijn schot werd geblokt. Het tempo is de beginfase lag laag en echte kansen bleven uit. Zwolle-goalie Diederik Boer werd in de twaalfde minuut voor het eerst echt op de proef gesteld. Na een inworp kopte Ralf Seuntjens knap door. Werder Bremen-huurling Lennart Thy haalde direct uit en dwong Boer tot een redding.

Kansen

Het tempo ging daarna omhoog. Zo kon VVV via een uitbraak van Danny Post gevaarlijk worden. De pass van de captain kwam via Seuntjens bij Leemans terecht, maar zijn aftandsschot ging net naast. Een minuut later was het billenknijpen voor de Venlonaren. Ryan Jared Thomas nam het doel van Lars Unnerstall onder vuur. De Zwolle-aanvaller mikte net naast. Nils Röseler greep even later goed in en voorkwam zo dat Youness Mokhtar gevaarlijk kon worden.

Onbesuisde actie

Hunte maakte in de 24e minuut een stevig sliding op Thomas. De speler uit Nieuw-Zeeland appelleerde voor een penalty, maar de arbiter liet doorspelen. Hierdoor kon Piotr Parzyszek uithalen, maar zijn schot ging hoog over. In de 27e minuut kwam Zwolle weer in een kansrijke positie voor de goal van Unnerstall. Ditmaal was het Mokhtar die de bal hoog over mikte.

Doelpunt

Even later is het wel raak voor Zwolle. In de 30e minuut scoorde Kingsley Ehizibue voor de bezoekers. VVV probeerde voor rust nog op gelijke hoogte komen, maar echte grote kansen bleven uit. Daarmee gingen de ploegen met een stand van 0-1 thee drinken.

Tweede helft

Een fel spelend VVV trok in de tweede helft het laken naar zich toe. De ploeg van Maurice Steijn was de bovenliggende partij en kwam in de 70e minuut ook verdiend op gelijke hoogte. Hunte ging over de knie van Dirk Marcellis. De Horstenaar kreeg hiervoor een gele kaart. Clint Leemans ging achter de bal staan en de specialist krulde de bal met een fraaie vrije trap in de goal.

Grote kansen

VVV kreeg in de eindfase nog twee grote kansen om de winst binnen te hengelen. Arsenal-huurling Kelechi Nwakali mocht aanleggen, maar de voet van Zwolle-goalie Boer bracht redding. In de 85e minuut kreeg Vito van Crooij de ultieme kans. Hij werd gelanceerd door Thy. Hij ging alleen op de keeper af, maar zijn inzet werd ook gepareerd door de 37e jarige routineer.
Daarmee bleef de stand van 1-1 op het scorebord.