Tennisster Demi Schuurs bedreigd vanuit gokcircuit

Demi Schuurs. © ANP
Tennisspeelster Demi Schuurs krijgt al enkele jaren anonieme dreigementen uit het gokcircuit.
De tennisster uit Nieuwstadt ontvangt regelmatig berichten met (doods-)bedreigingen en verwensingen van mensen die geld inzetten en verliezen op wedstrijden, waarin Schuurs niet het door hen gewenste resultaat behaalt.

Sinds 2014
In een uitzending van Nieuwsuur liet de 23-jarige tennisprof donderdagavond meerdere berichten zien die zij ontvangt. De bedreigingen begonnen in 2014. Schuurs heeft melding van de dreigementen gedaan bij de Internationale Tennisfederatie ITF en aangifte gedaan bij de politie.

Serieus
De Nederlandse tennisbond KNLTB neemt de zaak zeer serieus en gaat ermee aan de slag. De bond wil dat er beter toezicht komt op social media en dat er kritischer wordt gekeken naar het gokcircuit.

Anderen

De tennisster uit Nieuwstadt, die deze week in de eerste ronde van het vrouwendubbel op Roland Garros werd uitgeschakeld, is niet de enige die door de gokwereld wordt bedreigd. Ook andere tennissters, zoals wereldtopper Angelique Kerber, ontvangen vergelijkbare berichten. "Wij proberen gewoon altijd ons best te doen doen. Wat wij kunnen doen is het gewoon niet lezen en niet reageren."