Eaters wint na zinderende slotfase

Laco Eaters Geleen heeft in eigen huis op wonderbaarlijke wijze afgerekend met Antwerp Phantoms. Het werd in Glanerbrook 6-5.
De wedstrijd kende een krankzinnige slotfase met vier goals in drie minuten.

Uit de startblokken

De Geleense ploeg schoot uit de startblokken: geholpen door een powerplay-situatie schoot Vadim Gyesbreghs de 1-0 binnen. Die voorsprong werd direct vergoot door Mitch Koumans, die de 2-0 voor zijn rekening nam. Eaters kreeg daarna wel een tik toen Antwerpen via Ben van den Bogaert in ondertal scoorde, maar de marge werd door opnieuw Koumans hersteld tot 3-1.

Goals

In de tweede periode waren de Geleense rapen gaar toen wederom Van den Bogaert én Lukasz Bartak in een tijdsbestek van twee minuten Antwerpen op gelijke hoogte brachten: 3-3. Eaters reageerde echter via Gyesbreghs, die met zijn tweede treffer van de avond de thuisclub weer op een 4-3 voorsprong bracht.

Tumultueus slot

In de derde en laatste periode gebeurde lange tijd weinig, tot de absolute slotfase: Kevin de Winter zette Antwerpen op 4-4, Tom Marx leek vervolgens Geleen op de powerplay alsnog de overwinning te schenken, totdat Bartak een halve minuut voor tijd er 5-5 van maakte. Het slotakkoord was tóch voor Eaters, want Luca Heutmekers besloot het tumultueus duel met een treffer in de slotseconde: 6-5.