Keniaan Stephan Kiprop wint halve marathon van Venlo

De Keniaan Stephen Kiprop wint de Venloop 2018. © Twitter / Iwan Oprins
Stephan Kiprop heeft de Venloop op zijn naam geschreven.
De 18-jarige Keniaan kwam in Venlo zondagmiddag binnen een uur als eerste over de streep. Hij noteerde een tijd van 59:44. Daarmee verplettert hij zijn eigen persoonlijk record en het parcoursrecord van de Venloop. Zijn landgenoot Victor Kimuta Chumo werd tweede in 1:00:10. De derde plek is voor Abdallah Kibet Mande uit Uganda.

Nederlands kampioen

De halve marathon ging om 14:00 uur van start. Naast de profs doen er ook vele duizenden amateurlopers mee. Daarnaast werd gestreden om het Nederlands kampioenschap op de halve marathon. Deze titel ging naar de 22-jarige Bart van Nunen in een tijd van 1:03:50.

Vrouwen

Bij de vrouwen won de eveneens Keniaanse Nancy Kiprop in een tijd van 1:07:50. Dat is een nieuw parcourrecords bij de dames.
Snelste Nederlandse dames was Andrea Deelstra. Ze kwam over de finish na ruim 1 uur en 14 minuten.

Brandalarm

De Keniaanse atleten werden in de nacht voor de halve marathon overigens nog bruut gestoord in hun slaap. Ze overnachten in een hotel in Venlo en daar ging midden in de nacht het brandalarm af. Het bleek loos alarm, waarna ze snel weer terug naar bed konden.

Tien kilometer

In totaal verschenen zondag ruim 20.000 atleten aan de start van de Venloop. Naast de halve marathon stonden ook een wedstrijd over vijf en tien kilometer op het programma. Bij die laatste werd het podium, vooral bij de mannen, gedomineerd door Nederlanders.
L1 deed live verslag van de Venloop. Bekijk hier de hoogtepunten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!